location کرج، میدان شهدا، خیابان مانی، نبش خیابان میرزایی (فروغی)، پلاک 92، ساختمان فانوس، طبقه همکف، واحد 2 کد پستی 3153843665
mob 02632222110    02632223110

 

 

گروه خبري : آخرین اخبار
تاريخ انتشار : 1401/04/18 - 09:53
كد :29

آنزیم های مواد شوینده

عملکرد اصلی آنزیم‌ها در شست و شو، تجزیه مواد آلی و درشت مولکول به اجزای کوچک‌تر است. آنزیم‌ها در تماس با آب، به سرعت در آب حل می‌شوند و باعث بهبود عملکرد سورفاکتانت‌ها که جزو اصلی شست و شو هستند، می‌شوند.

نقش آنزیم ها در مواد شوینده، همانند نقش آنزیم های موجود در بدن می باشد. با توجه به نیاز روزانه به شستشوی البسه مختلف با مواد شوینده، نیاز به مواد شوینده حاوی آنزیم بیشتر می شود. آنزیم های دارای خواصی هستند که با قدرت لکه بری بالا، سبب بهبود عملکرد سورفاکتانت ها که عامل اصلی شست و شو هستند، می شوند.

آنزیم های شوینده

آنزیم های شوینده، مولکول های بیولوژیکی هستند که سبب سرعت بخشیدن به واکنش های شیمیایی می گردند. آنزیم ها فقط روی مولکول های خاصی از مواد کار می کنند. مقدار کمی آنزیم سبب تاثیر بسزایی در واکنش شیمیایی می گردد.
آنزیم های موجود در پودرهای شوینده، برای تمیز کردن لباس بسیار مورد استفاده قرار می گیرند. لکه ها از انواع مختلفی از مولکول ها ساخته شده اند که برای تجزیه آن ها به طیف وسیعی از آنزیم ها نیاز است. در پودر های شوینده از یک نوع آنزیم استفاده می کنند، البته در برخی نیز دو یا چند آنزیم ترکیب شده وجود دارد.
در مورد نقش آنزیم ها می توان گفت با استفاده از آن‌ها می‌توان سرسخت‌ترین لکه‌ها را از روی لباس پاک کرد و مانع رشد باکتری بر روی سطوح البسه شد. علاوه بر این، برخی آنزیم‌ها جهت مراقبت از بافت و ظاهر پارچه به کار می‌روند. از طرف دیگر آنزیم‌ها به منظور از بین بردن لکه‌های پروتئینی، چربی و نشاسته‌ای به ترکیبات محصولات شوینده اضافه می‌شوند.

آنزیم های مواد شوینده

عملکرد آنزیم در شست و شو

عملکرد اصلی آنزیم‌ها در شست و شو، تجزیه مواد آلی و درشت مولکول به اجزای کوچک‌تر است. آنزیم‌ها در تماس با آب، به سرعت در آب حل می‌شوند و باعث بهبود عملکرد سورفاکتانت‌ها که جزو اصلی شست و شو هستند، می‌شوند.
به بیان دیگر، آنزیم‌ها، مواد آلی و مولکول‌های بزرگتر مانند کربوهیدارت‎ها، پروتئین و چربی‌ها را به مولکول‌های کوچک‌تر تبدیل و تجزیه می‌کنند. این قطعات کوچک در واکنش با آب به سرعت حل می‌شوند. ترکیب آنزیم‌ها درکنار سورفاکتانت‌ها مکمل فرآیند لکه‌بری و شست و شو هستند.
آنزیم‌ها باعث کاهش مدت زمان از بین بردن لکه‌ها و آلودگی‌ها از سطوح پارچه می‌شوند. 
نشان داده شده است.

آنزیم های موجود در مواد شوینده

پروتئازها

آنزیم هایی پر کاربرد در صنایع شوینده که لکه های پروتئینی مانند علف، خون، تخم مرغ و عرق انسان با تمایل چسبندگی شدید به الیاف نساجی را از بین می برند.

آمیلازها

برای از بین بردن مانده مواد غذایی حاوی نشاسته مانند سیب زمینی، اسپاگتی، فرنی و شکلات استفاده می شود.

لیپازها

لیپاز مواد چرب را تجزیه کرده و قادر به از بین بردن لکه های چربی مانند چربی ها، کره، روغن سالاد، سس ها و لکه های سخت یقه ها و سر آستین ها است.

سلولازها

ساختار الیاف سلولز موجود در پارچه های پنبه ای و کتانی را اصلاح می کند. هنگامی که به مواد شوینده اضافه می شود، منجر به روشن کردن رنگ، نرم شدن و از بین بردن خاک می گردد.
در واقع استفاده از مقدار کمی آنزیم در ترکیبات مواد شوینده، موجب ارتقاء عملکرد پودرها و مایعات لباس می‌شود.

مزایای استفاده از مواد شوینده آنزیم دار

  • صرفه جویی در مصرف انرژی خانگی
  • حفظ جنس های نازک و ظریف
  • بهبود روند تولید چرم
  • جایگزینی سورفکتانتهای فسفات و مصنوعی
  • و...

فروش مواد شوینده